Wat te doen bij de verkoop van een huis?


Wat te doen bij de verkoop van een huis?

U gaat uw huis verkopen, maar vraagt zich af wat te doen bij verkoop van een huis. En dat is niet zo vreemd! Bij de verkoop van een huis komt namelijk heel veel kijken. Deze vraag klinkt ons dan ook niet vreemd in de oren. Om te voorkomen dat u een lagere koopsom ontvangt, of dat de verkoop van de woning helemaal niet lukt, is het van belang om de verkoop van uw huis op de juiste manier aan te pakken. Maar, wat is dan de juiste manier? Daar gaan we in dit blogartikel verder op in. We geven u een aantal tips waar u hopelijk mee uit de voeten kunt.

Verkoop van uw huis

Wilt u uw huis verkopen? In dat geval zijn er heel veel zaken waarmee u rekening dient te houden. Ook in de voorbereidende fase – dus wanneer het huis nog niet op de markt is – komt er al veel op u af. Zo moet u stilstaan bij het laten maken van foto’s voor op bijvoorbeeld Funda, maar u moet ook bepalen welke verkoopstrategie het best bij het huis past. En dan hebben we het nog geeneens over het onderhandelen over de prijs!

In deze checklist voor het verkopen van een huis bespreken de volgende punten:

 1. De juiste vraagprijs
 2. Zorg voor een nette woning
 3. Richt de woning neutraal in
 4. Pak achterstallig onderhoud aan
 5. Zorg voor goede foto’s, video’s en brochures
 6. Zorg voor optimale zichtbaarheid
 7. Deel de woning op social media
 8. Laat de bezichtigingen en onderhandelingen over aan een makelaar
 9. Laat een goed koopcontract opstellen
 10. Kies voor een makelaar met een groot netwerk
 11. Ga in zee met een makelaar die integer is

De vraagprijs

Bepaal de vraagprijs met behulp van een ervaren aankoopmakelaar. Hierbij is het van belang om te kiezen voor de vraagprijs die valt in de juiste prijs- en zoekcategorie

Een netjes opgeruimde woning

Het verkopen van een woning kan een stressvol proces zijn. Ruim daarom de woning goed op, en gooi spullen die weggegooid mogen worden, meteen weg. Een goed opgeruimd huis geeft een rustig gevoel.

Neutrale inrichting

Richt het huis neutraal in. Zet niet te veel planten neer en gebruik niet te veel kleur. Waarom? De meesten houden van strak en gezellig, maar neutraal.

Pak achterstallig onderhoud aan

Uiteraard zorgt u ervoor dat de woning fris en netjes afgewerkt is, maar ook dat er sprake is van zo min mogelijk achterstallig onderhoud. Dit is een van de belangrijkste tips die we geven. Kopers zijn immers kritisch en kijken kritisch naar de staat en de afwerking van het huis.

Visuele content

Een foto zegt meer dan 1000 woorden, zeggen ze wel eens. Goede foto’s, een video en een brochure zijn van groot belang voor de verkoop van de woning.

Zet het huis in de markt

Voor een optimale verkoop van het huis, is marketing van groot belang. Kies bij voorkeur tussen een combinatie van een netwerk, timing, perfecte marketing én een goede verkoopprijs.

Deel de woning op social media kanalen

Deel uw woning op de verschillende social media kanalen zoals Facebook, LinkedIn en Instagram. Social media heeft immers een groot bereik.

Bezichtigingen en onderhandelingen

Laat de bezichtigingen en onderhandelingen over aan een ervaren verkoopmakelaar. De meeste potentiële verkopers vinden het namelijk niet prettig als de eigenaar aanwezig is, of zelfs de bezichtigingen doet.

Goed koopcontract

Zorg voor een goed koopcontract, maar zorg er ook voor dat de koopovereenkomst zo is opgesteld dat u achteraf niet aansprakelijk kan worden gesteld.

Maak gebruik van uw netwerk

Wilt u snel uw huis verkopen? Neem dan een makelaar in de arm die over een groot netwerk beschikt. Een makelaar met een groot netwerk weet precies wie een huis zoeken, wat voor huis de zoekers zoeken en én wat we willen betalen voor een woning.

Ga in zee met een integere makelaar

Een goede, integere makelaar beschermt niet alleen uw persoonsgegevens, maar handelt zelf niet in huizen. Zodoende zorgt u ervoor dat uw makelaar niet uw directe concurrent wordt. De makelaars van Admono Makelaars zijn op alle fronten gecertificeerd en beëdigd.

Hulp nodig bij de verkoop van uw huis?

Dankzij bovenstaande tips weet u hoe u de verkoop van uw huis kunt aanpakken. Maar we helpen u graag verder met het verkopen van uw huis in Zwolle, indien u dat wenst. Ons team bestaat uit ervaren aankoopmakelaars, verkoopmakelaars en taxateurs. Misschien bent u benieuwd naar wat uw huis oplevert in deze markt en wilt u een woning taxatie in Zwolle laten uitvoeren, of heeft u een andere vraag over de diensten die we aanbieden. Neem gerust contact op met onze makelaardij in Zwolle voor het maken van een geheel vrijblijvende afspraak. De afspraak kan op ons kantoor, of bij u thuis plaatsvinden. Neem gerust contact op door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier, te bellen naar 038-2022078 of een e-mail te sturen naar info@admono.nl. We helpen u graag verder.