Hoe een huis opleveren bij verkoop?

Een makelaar met een woningzoekende voor een koopwoning in ZwolleHoe een huis opleveren bij verkoop?

Heeft u uw huis succesvol verkocht en komt de opleverdatum dichterbij? Dan is het hoog tijd om alvast voorbereidingen te treffen voor de eindinspectie. U moet uw huis bezemschoon opleveren bij verkoop. Hoe u dat moet doen? In dit blogartikel leggen we aan u uit hoe u uw huis netjes en conform afspraak moet opleveren.

Uw huis bezemschoon opleveren

De regel is dat u het huis bezemschoon en leeg moet opleveren. Eigenlijk kunt u zichzelf als voorbeeld gebruiken: Hoe wilt u dat de woning wordt achtergelaten als u zelf de koper bent? Een schoon huis opleveren is wel zo netjes voor de nieuwe bewoners. Dus ga aan de slag en ga opruimen, stofzuigen, bezemen, poetsen en dweilen. Vergeet daarbij niet de vloeren, keukenkastjes, lades, schuur, garage, (keuken) inbouwapparatuur en het sanitair.

Er kunnen afspraken zijn gemaakt over het overnemen van spullen, als tafels of kasten. Wanneer u goedbedoeld extra spullen wilt achterlaten, overleg dit dan eerst met de kopers. Bespreek van tevoren het bedrag, het liefst wordt dit betaald voorafgaand of tijdens de eindinspectie.

Aantal belangrijke zaken

Er zijn nog meer zaken van belang bij het opleveren van een huis. Wat u zeker niet moet vergeten is het verzamelen van garantiebewijzen, gebruiksaanwijzingen en bouwtekeningen van de woning. Daarnaast dient u de Cv-ketel aan te laten en moet de elektriciteit, gas en het water aangesloten blijven. Controleer ook of de kranen lekken en goed vastzitten. Tot slot haal de spijkers, gaten en pluggen van de muren, en dicht de gaten met een muurvuller.

Klaar voor de eindinspectie

Onze laatste tip: maak een lijst met punten die u moet doen en maak een planning. Alles geregeld? U bent dan klaar voor de eindinspectie. Hierbij wordt de woning gecontroleerd op een aantal punten. Heeft u vragen over de correcte oplevering van uw woning? Stel ze gerust aan uw verkoopmakelaar in Zwolle. Uw huis verkopen in Zwolle laat u over aan Admono Makelaars.