Hoe lang duurt een huis verkopen?

Hoe lang duurt het om een huis te verkopen? Het verkopen van een huis is een fenomeen dat over het algemeen eens of slechts een paar keer in uw leven voorkomt. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u zich wellicht afvraagt hoe lang het duurt om uw huis te verkopen. Admono Makelaars weten hier het antwoord op. In dit blog bespreken we de belangrijkste punten die u in acht kunt nemen en geven we antwoord op uw vraag.

Huis in de verkoop zetten

U bent toe aan een nieuwe omgeving en besluit een woning te kopen in een andere stad zoals Zwolle. U kijkt ontzettend uit naar het opdoen van nieuwe indrukken die een verhuizing met zich mee brengt. Maar hier staat wel tegen dat uw huidige woning in de verkoop moet worden gezet en het ook daadwerkelijk moet verkopen. Dit is uiteraard een spannend traject. De vragen die waarschijnlijk bij u opkomen zijn: wat levert mijn huis op, wat moet ik doen om mijn huis te verkopen en hoe lang duurt de verkoop?

Factoren die van invloed zijn tijdens de verkoop

Tegenwoordig worden huizen enorm snel verkocht. Wanneer u denkt dat dat bij u ook het geval gaat zijn, is het goed om u bewust te zijn van verschillende factoren:

1. Ligging van uw woning

De ligging van uw huis is zeer belangrijk voor hoe snel een huis verkoopt. Bevindt uw huis zich in de grotere steden? Dan zal de verkoop binnen 2 maanden rond zijn. Bevindt uw huis zich in een minder gewilde regio? Dan zal de verkoop minder snel verlopen. Binnen een stad of dorp kan dit vaak ook heel erg verschillen. Over het algemeen geldt: hoe stedelijker, hoe meer potentiële kopers er voor je huis zijn.

2. Een verkoopklaar huis

Velen die hun woning willen verkopen zorgen ervoor dat hun woning verkoopklaar is. Dit heeft een positief effect op de verkoopsnelheid. Een huis dat er aantrekkelijk uitziet doet het ook beter onder potentiële kopers. Voorbeelden van een verkoopklare woning zijn: een verzorgde tuin, zo min mogelijk persoonlijke spullen en het gebruik van neutrale kleuren.

3. Een goede presentatie op Funda

Iedereen kent het wel. Funda is het grootste huizenplatform van Nederland. Op deze website worden woningen die te koop staan op het internet gepresenteerd. U kunt uw huis niet zelf op Funda plaatsen. Dit wordt gedaan door een makelaar. Overigens komt het wel eens voor dat huizen zijn verkocht voordat ze op Funda staan.

4. Professionele vastgoedfotograaf

Tijdens het verkopen van een huis zijn professionele foto’s één van de belangrijkste punten. Een professionele vastgoedfotograaf weet precies hoe de ruimtes in uw huis het beste tot hun recht komen. Uw woning zal meer opvallen wanneer het goed is gepresenteerd. Met name is dit een belangrijk punt voor op het internet.

Het antwoord op uw vraag

Om nu antwoord te geven op de vraag: hoe lang duurt een huis verkopen? Zeven op de tien aangeboden woningen wisselen binnen drie maanden van eigenaar. Voor appartementen geldt een verkoopsnelheid van ongeveer een maand en voor vrijstaande woningen is dit zo’n vier maanden. Wat nog steeds van invloed is op hoe lang de verkoop duurt, zijn de hierboven genoemde factoren. Potentiële kopers prefereren namelijk een woning die er netjes en verzorgd uitziet op het internet én in het echt.

Kennismaken met Admono Makelaars?

Wilt u uw huis in de regio Zwolle verkopen? Of misschien wilt u juist hulp bij het aankopen. Admono Makelaars kunnen u hierbij helpen. Neem gerust contact op met onze makelaardij in Zwolle voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Wij zijn bereikbaar via info@admono.nl, 038-2022078 of ons contactformulier.