Extra kosten woning kopen

admono makelaar extra kosten woning kopen

Extra kosten woning kopen

Extra kosten bij een woning kopen worden vaak vergeten. Een vervelende verrassing die voorkomen kan worden wanneer u midden in het proces zit van het kopen van een huis. Admono Makelaars helpt u erbij om kosten inzichtelijk te krijgen waar u niet direct aan gedacht heeft. We geven meer informatie over deze bijkomende kosten.

Bijkomende kosten bij het kopen van een huis

Een goede voorbereiding is essentieel. Een huis kopen kost meer dan de aankoopprijs! Een goede voorbereiding daarom is erg belangrijk wanneer u van plan bent om een huis te gaan kopen. Bij bijkomende kosten kunt u denken aan eventuele taxatiekosten of misschien wel kosten voor een bouwkundige keuring. In sommige gemeente moet u na het kopen van een huis ook erfpacht betalen.

Overdrachtsbelasting

De overdrachtsbelasting is na 1 januari 2021 verandert bij het kopen van een woning. Wanneer u er voor langere tijd gaat wonen is de overdrachtsbelasting 2% van de waarde van de woning. In sommige andere gevallen is dat 8%. Deze overdrachtsbelasting betaalt u aan de notaris die verder alles voor u regelt. Bent u tussen de 18 en de 31 jaar? Dan valt u onder een andere regeling. Vraag uw makelaar voor meer informatie.

Notariskosten

Notariskosten vallen ook onder bijkomende kosten die wel eens over het hoofd worden gezien. Een notaris stelt een transport- en hypotheekakte op en regelt dat deze worden opgenomen in Het Kadaster. De notariskosten kunnen verschillen, maar zullen waarschijnlijk minimaal € 1000,00 kosten. Bent u een nieuwe woningeigenaar? Vraag dan naar de mogelijkheden om deze kosten eenmalig af te trekken van uw inkomen bij de belastingdienst.

Advieskosten

Wanneer u een huis gaat kopen zult u een naar alle waarschijnlijkheid een hypotheek moeten afsluiten. Hierbij krijgt u te maken met een hypotheekadviseur en deze kost uiteraard ook geld. Ook deze kosten kunnen worden gezien als extra kosten woning kopen. Vaak bespreekt men van tevoren de kosten voor het uurloon van de hypotheekadviseur.

Waarom een makelaar inschakelen?

Bent u van plan om een huis te kopen? Bespaar uw energie en neem een makelaar in de arm. Het hele proces van het kopen van een huis kost veel tijd en is ook erg stressvol. Een makelaar weet precies waar u op moet letten en welke stappen u moet ondernemen. Een makelaar heeft kennis over de huidige woningmarkt en kunt u helpen bij uw zoektocht naar een huis, het uitbrengen van een bod, de onderhandeling met de verkoopmakelaar en de taxatie bijvoorbeeld. Uiteraard zijn er kosten wanneer je een makelaar inschakelt, maar het scheelt u ook veel kosten.

Huis kopen in Zwolle? Admono Makelaars helpt!

Heeft u een aankoopmakelaar in Zwolle nodig? Of bent u op zoek naar een verkoopmakelaar? Bij Admono kunnen we u helpen bij de aankoop of verkoop van uw huis! U kunt vrijblijvend een afspraak met ons maken voor een kennismaking. Wanneer u een huis wilt kopen, nemen we al uw eisen en wensen met u door, zodat we direct de juiste stappen kunnen gaan ondernemen.