Hoe gaat de verkoop van een huis?

Hoe gaat de verkoop van een huis?

U wilt uw huis verkopen in Zwolle, welke stappen moet u dan ondernemen? Zeker als het de eerste keer betreft, is het belangrijk dat u weet hoe de verkoop werkt en welke zaken u moet doen en regelen. In dit blogartikel leggen we u daarom graag uit hoe het verkopen van een huis in zijn werk gaat.

Hoe verkoopt u een huis?

Het verkoopproces bestaat uit drie fasen: de voorbereiding, de verkoopfase en de overdracht. Elke fase kent weer andere zaken die geregeld moeten worden. Voordat u de woning in de verkoop kunt zetten dient u bijvoorbeeld de vraagprijs te bepalen, een definitief energielabel te regelen en te starten met de promotie.

De voorbereiding kost tijd en vergt kennis van zaken, over woning taxatie bijvoorbeeld. Het is volkomen logisch dat u die kennis niet paraat heeft. Sterker nog, bijna alle verkopers beschikken niet over die kennis. Daarom is de eerste stap voor veel mensen het kiezen van een (verkoop)makelaar.

Kies een regionale en ervaren makelaar

Hoe vindt u een verkoopmakelaar in Zwolle? Een goede makelaar voldoet aan twee eisen: kennis van de lokale woningmarkt en jarenlange ervaring. Daarnaast moet de verkoopmakelaar beschikken over een uitgebreid netwerk en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen in Zwolle. Op een actieve manier op zoek gaan naar potentiële kopers en daarbij out of the box denken. Tegenwoordig wordt een woning niet alleen aangeboden op Funda en in de etalage van het makelaarskantoor, ook social media wordt ingezet en er kan worden geflyerd in de binnenstad.

Persoonlijke werkwijze

Het voordeel van een regionale makelaar inschakelen is dat de werkwijze vaak een stuk persoonlijker gaat. Een verkoopmakelaar die naar u luistert en actief met u meedenkt. Enthousiasme, punctualiteit, optimale communicatie en echte aandachten horen centraal te staan. Bovendien is het wel zo fijn als er oprechte interesse wordt getoond, weten wat er speelt en met u meeleven.

Verkoopfase: bezichtigingen en onderhandelingen

De gehele voorbereiding kan worden overgenomen door de makelaar. U hoeft er niets meer aan te doen. In de verkoopfase komen geïnteresseerde potentiële kopers de woning bezichtigen en zal er met de belangstellenden onderhandeld worden over de definitieve verkoopprijs. Dit kan de makelaar ook voor u doen. De verkoopmakelaar zorgt ervoor dat de woning zo succesvol mogelijk wordt verkocht.

De afronding

Heeft u in overleg met de makelaar een akkoord bereikt met een koper? Dan is het nu tijd voor de afrondende fase. De volgende zaken moeten nog worden afgerond:

  • Het voorlopig koopcontract tekenen (vaak inclusief ontbindende voorwaarden).
  • De overdracht bij de notaris.
  • De afhandeling van de eindinspectie.
  • Verzekeringen opzeggen, meterstanden opnemen en de woning leegruimen.

Hoe verkoop ik mijn huis het snelst?

Een huis verkopen gaat het snelst met de hulp van een actieve makelaar. De verkoopmakelaar zal een goed plan van aanpak moeten opstellen wil hij de woning snel verkocht hebben. Onderdeel hiervan is een duidelijk beeld schetsen van de woning, zodat potentiële kopers sneller een positieve indruk krijgen van het huis. De makelaar zal dit regelen en die stap extra zetten om de woning snel te verkopen.

Maak een afspraak voor een gratis waardebepaling

Uw huis verkopen in Zwolle begint met het aanvragen van een gratis waardebepaling. Zo heeft u een snel en duidelijk inzicht in de waarde van uw woning. Admono Makelaars informeert u graag over de werkwijze bij de verkoop van uw huis en hoe wij voor u de beste koper vinden.

Wij komen graag bij u langs om de gratis waardebepaling uit te voeren en te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.