Zwolle – Koningin Wilhelminastraat 37

€ 735.000 k.k.

Woonoppervlakte
168 m2
Aantal kamers
7
Bouwjaar
1935
Perceeloppervlakte
160 m2

Monumentaal pand met bijzondere opvallende gevel in populaire wijk Veerallee!

De Veerallee is een prachtige centraal gelegen wijk met veelal statige huizen en veel groen. Het station en het centrum zijn binnen 5 fietsminuten te bereiken en de natuur in de vorm van het Prins Clauspark ligt in de nabije omgeving. Hier bevinden zich ook een dierenweide en speeltuin. Ook de uitvalswegen zijn snel bereikbaar!

Als u van karakter en allure houdt dan is deze woning beslist het bekijken waard. De woning is in 1935 ontworpen door P.A. Lankhorst in een zakelijke stijl, met elementen van de Nieuwe Haagse School. Het begint al met de opvallende gevel die qua architectuur wezenlijk anders is dan de rest van de woningen in het rijtje. De hoge uitbouw in de voorgevel is heel bijzonder. De woning is hiermee voorzien van een heuse torenkamer! Deze bouw biedt ten opzichte van de meeste andere woningen in het rijtje ook extra woonoppervlak. De totale oppervlakte is dan ook 168 m2. Andere karakteristieke elementen zijn de met pannen gedekte daken met houten overstekken, in gele baksteen gemetselde gevels en subtiele siermetselwerkdetails.

De woning heeft een beschutte voortuin en dat zorgt voor veel privacy. De hal is voorzien van een prachtige originele tegelvloer. Ook de lambrisering is betegeld in dezelfde stijl en loopt door in het klassieke trappenhuis. Een prachtige en sfeervolle binnenkomst! De hal en trappenhuis ademen de sfeer van het bouwjaar, terwijl de woonkamer en keuken verrassend modern en strak zijn. De woonkamer is in 2020 gerenoveerd. De smaakvolle combinatie van een gele muur en een grijze gietvloer creëert een eigentijdse uitstraling en de houtkachel zorgt voor extra gezelligheid en warmte.

De strak witte keuken met een spoeleiland is voorzien van alle gemakken, inclusief inbouwapparatuur zoals een oven, combimagnetron, vaatwasser, Quooker en koelvriescombinatie. Er is genoeg ruimte voor een grote eettafel, altijd handig als u graag kookt voor familie en vrienden. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de ruime betegelde tuin, gelegen op het zuidwesten. Er is echter ook gedacht aan het nodige groen in de vorm van royale borders. De tuin heeft twee terrassen en sfeervolle pergola, een stenen berging en is tevens bereikbaar via een achterom.

Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers, allemaal met vaste kasten. De masterbedroom heeft toegang tot het balkon aan de achterzijde. De kamer aan de voorzijde heeft toegang tot een klein balkon, welke ook onderdeel is van de charmante voorgevel. De badkamer, opgesteld in warme aarde tinten, is comfortabel en stijlvol met een dubbele wastafel, douche en toilet. De vloerverwarming en de elektrisch verwarmde spiegel zorgen voor extra luxe.

De tweede verdieping herbergt nog eens 2 slaapkamers én een extra badkamer. De badkamer op deze verdieping is modern en elegant, met grijstinten, een wastafel, douche, ligbad en toilet.
Vanuit één van de slaapkamers leidt een trap naar de bergzolder, die veel bergruimte biedt. Via de overloop bereik je de torenkamer op de derde verdieping die momenteel dienstdoet als hobbykamer. Deze is voorzien van een zee van licht door de drie grote dakvensters. Hier kunt u uw creativiteit de vrije loop laten.

De kelder is in gebruik als extra berging en u vindt hier tevens de wasmachine en droger.

Kortom, deze woning biedt een unieke mix van karakteristieke elementen en moderne afwerking, en is gelegen in een geliefde buurt. Een ware vondst voor liefhebbers van bijzondere architectuur, allure en karakter.

Bijzonderheden:
– Prachtige architectuur;
– gelegen in geliefde wijk;
– 5 slaapkamers, ruime bergzolder én hobbykamer;
– 2 badkamers;
– vloerverwarming woonkamer, keuken en badkamer 1e verdieping;
– woonkamer in 2020 gerenoveerd;
– energielabel C.

  • Status
    Verkocht
  • Koopprijs
    735.000
  • Type
    Tussenwoning
  • Soort
    Herenhuis
  • Soort Bouw
    Bestaande bouw
  • Inhoud
    528 m3
  • Aantal kamers
    7
  • Aantal slaapkamers
    5
  • Energieklasse
    C
  • Woonoppervlakte
    168 m2
  • Inhoud
    528 m3
  • Perceeloppervlakte
    160 m2
  • Soorten verwarming
    CV ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel
  • Tuintypen
    Achtertuin, Voortuin
  • Koopconditie
    k.k.
  • Aanvaarding
    In overleg

Plattegronden