Zwolle – Koestraat 18a

€ 1.590.000 k.k.

Woonoppervlakte
303 m2
Aantal kamers
11
Bouwjaar
1685
Perceeloppervlakte
244 m2

Wat een grandeur! Dit prachtige Rijksmonumentaal gerenoveerde herenhuis met 4 etages en souterrain in het historische centrum van Zwolle.

De locatie van dit prachtige pand is fenomenaal. Gelegen tussen museum de Fundatie en de Sassenpoort. De 20 (!) meter diepe tuin op het zuiden grenst aan het Potgieterspark en de stadsgracht. Aan de voorzijde heeft u vrij uitzicht richting het Bethlehemkerkplein. Gelegen midden in de Zwolse historie met zijn rijke culturele en culinaire aanbod.

Bij binnenkomst is al zichtbaar dat de woning een mix is van statige allure en verfijnde moderniteit. De paneeldeuren gaan hier hand in hand met de strakke stalendeuren.
De keuken en werkkamer liggen aan de voorkant van de woning met vrij uitzicht naar de Bloemendalstraat. De schouw en functionerende authentieke luiken geven de werkkamer een fijne sfeer. De keuken is weer moderner van aard. De strakke petrol kasten steken mooi af tegen het wit van de wanden en het marmeren (look) blad. Een heerlijk lichte ruimte én comfortabel door de vloerverwarming.

De leefruimtes aan de achterzijde zijn ook voorzien van veel lichtinval. De woonkamer en de eetkamer zijn en-suite met elkaar in verbinding. Ook hier is het kleurgebruik een sfeervolle noot. Het prachtige mintgroen en de visgraat parketvloer vormen een rustgevend maar ook fris geheel. Via de openslaande deuren in het zitgedeelte stapt u het grote terras van de ruim 20 meter diepe tuin op. De statige 180 jaar oude Rode Beuk doet dienst als natuurlijke zonwering. Aangezien de tuin aan het park gelegen is, is dit een oase van rust. Waar je aan de voorzijde grenst aan de dynamiek van de binnenstad, zijn dat hier enkel en alleen het tjilpen van de vogels en het ruisen van de bomen. Achter in de tuin is een achterom met een houten berging.

Op de eerste etage treft u de masterbedroom met aansluitend een ruime garderobekamer.
De royale badkamer is voorzien van prachtige granitovloer, een toilet, een 2 persoonsligbad en dubbele douche. De wasmachine en droger zijn hier mooi weggewerkt in een afgesloten ruimte. Vanuit de badkamer kunt u “doorsteken” naar de healthroom, een schitterende ruimte om te sporten of te relaxen in de op maat gemaakte royale sauna.

Aangekomen op de tweede etage ervaren we de ruimte op de grote overloop. Zowel aan de voor- als de achterzijde bevinden zich twee slaapkamers over de volledige breedte van de woning. Dit is desgewenst eenvoudig aan te passen naar vier slaapkamers. Tevens is op deze etage een verhuisluik aanwezig. Praktisch en een mooie knipoog naar tijden van weleer.

De slaapkamer op de derde etage is zeer ruime en licht en voorzien van sfeervolle authentieke steunbalken, onder het vernieuwde dak. Verder is deze etage voorzien van een grote bergruimte met een afgesloten stookruimte.

Terug naar de begane grond. Vanuit de centrale hal heeft u toegang tot het 33 vierkante meter grote souterrain (niet meegenomen in de vierkante meters woonoppervlak). Hier heeft u een bergruimte alsook een multifunctionele ruimte. Het souterrain is tevens vanuit de achtertuin bereikbaar. Ideaal wanneer u bijvoorbeeld terugkomt van het sporten of een wandeling met de hond.

Deze tekst volstaat niet in het overbrengen van de unieke sfeer van dit pand. Kom het vooral ervaren!

Bijzonderheden:
– Prachtig gerenoveerd pand;
– ideaal gelegen, met zowel vertier als rust binnen handbereik;
– in 2005/2006 gerenoveerd (elektriciteit, radiatoren, waterleiding, dak, granitovloeren badkamers);
– in 2021 begane grond en eerste verdieping geheel geschilderd en monumenten isolatieglas aangebracht op begane
grond en tweede verdieping;
– indeling met royale ruimtes;
– woonoppervlakte 303 m2 + 33m2 in het souterrain.

  • Status
    Verkocht
  • Koopprijs
    1.590.000
  • Type
    Tussenwoning
  • Soort
    Herenhuis
  • Soort Bouw
    Bestaande bouw
  • Inhoud
    1.260 m3
  • Aantal kamers
    11
  • Aantal slaapkamers
    6
  • Woonoppervlakte
    303 m2
  • Inhoud
    1.260 m3
  • Perceeloppervlakte
    244 m2
  • Soorten verwarming
    CV ketel, Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel
  • Tuintypen
    Achtertuin
  • Koopconditie
    k.k.
  • Aanvaarding
    In overleg

Plattegronden