Zwolle – Huygensstraat 28

€ 550.000 k.k.

Woonoppervlakte
125 m2
Aantal kamers
5
Bouwjaar
1928
Perceeloppervlakte
198 m2

Valse bescheidenheid!

Deze prachtige jaren ’30 hoekwoning werd door de huidige eigenaren in 2019 volledig verbouwd. De uitbouw en doorgebroken muren zorgen voor een prachtig lichte en ruime woning waar menig persoon zich thuis zal voelen. De voorgevel oogt bescheiden, maar achter deze gevel blijft hier weinig van over. In deze verrassende woning kunt u letterlijk een rondje lopen!

De woning is gelegen in de wijk Wipstrik aan een groen hofje. Deze sfeervolle wijk kenmerkt zicht door de vele karakteristieke woningen. Dit deel is door de gemeente als monumentaal gekwalificeerd. De ligging is ideaal ten opzichte van voorzieningen. Zo is het stadscentrum slechts 5 minuten fietsen en bevinden zich meerdere scholen, sportvoorzieningen, het openluchtbad en diverse winkels op loopafstand.

Binnengekomen valt vanuit de entree direct uw oog op de prachtige open ruimte. Deze betreedt u via de schuifdeur waarna pas echt de omvang zichtbaar wordt. De recente verbouwing heeft zeker niet afgedaan aan het karakter van de woning. De balken en een houtkachel zorgen voor veel sfeer. Het leefgedeelte met woonkamer, serre en keuken is aaneengeschakeld. In het midden is een gedeelte van de oude indeling behouden gebleven waardoor de verschillende ruimtes met elkaar verbonden zijn, maar ook afgescheiden.
De open keuken is strak vormgegeven. Door enkel gebruik van onderkasten in combinatie met de kleurstelling van hout en wit, is de rustige uitstraling behouden.
De zithoek is gelegen aan de achterzijde van de woning, hier is een prachtige zwart stalen serre geplaatst waardoor er vanuit de zithoek zicht is op de diepe tuin. De gehele beneden verdieping, de hal uitgezonderd, heeft een stoere betonvloer met vloerverwarming, wat zorgt voor veel comfort.

Vanuit de entree is er toegang tot de trap naar de verdieping. De originele deuren zijn behouden, in combinatie met houten vloeren en witte wanden doet de etage sfeervol aan. De masterbedroom straalt luxe uit door de hoge nok en een vrijstaand bad.
De kinderkamer is een fijne lichte ruimte door het grote kozijn. Door een op maat gemaakte kast is hier optimaal gebruik gemaakt van de ruimte.
Aan de voorzijde zijn nog twee kamers gelegen. Een daarvan is nu in gebruik als inloopkast en hier is de wasmachine opgesteld.
De badkamer is voorzien van een inloopdouche, dubbele wastafel en toilet. De prachtige marmerlook wanden en vloer in combinatie met zwarte kranen zorgen voor een fris en luxe ruimte om de dag te beginnen en af te sluiten.

Via een vlizotrap op de overloop is de zolder bereikbaar. Een grote ruimte die door de dakkapel geniet van veel lichtinval, een fijne plek voor gasten of als hobbyruimte

De tuin is indrukwekkend diep, maar liefst 26 meter! De diepte in combinatie met de ligging op het zuid-oosten zorgt ervoor dat er altijd een fijne plek is om te zitten in zon of schaduw.
Door de zijmuren is er in deze tuin veel privacy, een fijne en rustige plek om te genieten van het wonen op deze prachtige locatie. De huidige bewoners hebben een moestuin aangelegd, voor degene met groene vingers kan er wellicht volgend jaar al uit eigen tuin worden gegeten!

Let op: het energielabel is afgegeven voordat de gehele verbouwing heeft plaatsgevonden en is niet meer representatief.

Bijzonderheden;
– Prachtig verbouwde woning;
– Gunstige ligging;
– Strakke afwerking;
– Instapklaar;
– Modern en karakteristiek tegelijk;
– Diepe tuin (26 meter!);

  • Status
    Verkocht
  • Koopprijs
    550.000
  • Type
    Hoekwoning
  • Soort
    Eengezinswoning
  • Soort Bouw
    Bestaande bouw
  • Inhoud
    410 m3
  • Aantal kamers
    5
  • Aantal slaapkamers
    4
  • Energieklasse
    F
  • Woonoppervlakte
    125 m2
  • Inhoud
    410 m3
  • Perceeloppervlakte
    198 m2
  • Soorten verwarming
    CV ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
  • Tuintypen
    Achtertuin
  • Koopconditie
    k.k.
  • Aanvaarding
    In overleg

Plattegronden