Zwolle – Herenweg 3

€ 725.000 k.k.

Woonoppervlakte
187 m2
Aantal kamers
7
Bouwjaar
1936
Perceeloppervlakte
200 m2

De jaren ‘ 30 op zijn best! Prachtige riante woning met uniek uitzicht op rustige locatie in de geliefde wijk Wipstrik!

De liefde voor deze wijk komt vanwege de variatie in bouwstijlen en gunstige ligging. De Wipstrik bestaat qua bouwstijl veelal uit jaren’ 30 woningen. Ook treft u hier naoorlogse bouw aan. Door de variatie in stijl is er een sfeervolle woonomgeving ontstaan. Daarnaast ligt het centrum op 10 minuten fietsen wat wonen in deze wijk extra aantrekkelijk maakt. Rustig wonen met het bruisende centrum op korte afstand. Ideaal!

Op loopafstand van de woning treft u basisscholen, een supermarkt, kinderopvanglocaties, een groot buitenzwembad als ook een prachtig buitengebied. In de nabije omgeving zijn tevens sportvoorzieningen te vinden en een gemakkelijke toegang tot de uitvalswegen.

Deze woning ligt aan een rustig plein met een centraal gelegen plantsoen met prachtige statige oude boom.

In de voortuin vallen direct de eerste elementen van de bouwstijl op, de erker, rode baksteen en overstek. U komt binnen in de vestibule met toegang tot de hal, hier vindt u de trapopgang, de gangkast met kelder en het toilet. Vanuit de gang komt u binnen in de eetkamer aan de achterzijde. Deze is verbonden met de gedeeltelijk open keuken en geeft tevens via de openslaande deuren toegang tot de achtertuin. De doorgelegde visgraat parketvloer, en-suite deuren en plafond ornamenten geven een knipoog naar tijden van weleer in een verder fris en modern jasje.
De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur en heeft een strakke uitstraling dankzij de witte hoogglans kasten en het donker stenen blad. De uitgesneden wasbak en betegelde achterwand zorgen voor extra luxe.

De woonkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning, met vanuit het zitgedeelte vrij uitzicht op de voortuin en het plantsoen met prachtige boom. Dit schilderij verandert ieder seizoen!
De garage is omgetoverd tot een fijne werkplek. De ruimte is geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming met aparte thermostaat.

Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers van grote afmetingen. Ook hier zijn sfeervolle elementen uit de jaren ’30 behouden zoals paneeldeuren, ingebouwde kasten en plafondlijsten.
De badkamer is modern betegeld in verschillende tinten grijs. En straalt één en al rust uit. Zeer compleet ingericht met ligbad, riante douche, dubbele wastafel en designradiator. Ook deze ruimte is voorzien van vloerverwarming. Het tweede toilet is apart.

De tweede etage biedt een riante ruimte die onder meer gebruikt kan worden als sportruimte, hobbyruimte of als extra slaapkamer. Tevens is hier een afgesloten was/opslagruimte gesitueerd en kleine berging met de ketel. Er bevindt zich hier ook nog een ruime slaapkamer direct onder de kap voorzien van veel raampartijen. Een heerlijk lichte ruimte!

De tuin bestaat uit twee gedeeltes. De achtertuin ligt op het oosten en heeft een stenen berging. Een fijne plek om van de ochtendzon te genieten. Daarnaast is er de ruime zij/voortuin. Gelegen op het westen is dit de ideale plek om ’s middags de werkdag af te sluiten. Vanuit de werkkamer loopt u zo het terras op waar u door de groene heg vrij kan zitten.
In de ochtend schijnt de zon via de achtertuin in de eetkamer en hij draait gedurende de dag via de zijtuin naar de voortuin, waardoor de woning de hele dag in de zon gelegen is.
Door deze zonnige ligging is het extra aantrekkelijk om zonnepanelen te plaatsen.
De fietsen kunnen geparkeerd worden onder het overdekte gedeelte aan de zijkant van de woning.

Bijzonderheden:
– Riante jaren ’30 woning;
– rustig ligging, niet ver van centrum;
– 4 ruime slaapkamers, met mogelijkheid tot 6;
– energielabel c;
– garage in gebruik als werkkamer;
– altijd parkeerplek.

  • Status
    Verkocht
  • Koopprijs
    725.000
  • Type
    Geschakelde twee onder één kapwoning
  • Soort
    Herenhuis
  • Soort Bouw
    Bestaande bouw
  • Inhoud
    610 m3
  • Aantal kamers
    7
  • Aantal slaapkamers
    4
  • Energieklasse
    C
  • Woonoppervlakte
    187 m2
  • Inhoud
    610 m3
  • Perceeloppervlakte
    200 m2
  • Soorten verwarming
    CV ketel
  • Tuintypen
    Achtertuin, Voortuin, Zijtuin
  • Koopconditie
    k.k.
  • Aanvaarding
    In overleg

Plattegronden