Zwolle – Groot Wezenland 26

€ 1.595.000 k.k.

Woonoppervlakte
221 m2
Aantal kamers
5
Bouwjaar
2019
Perceeloppervlakte
157 m2

Luxe, statig herenhuis aan de stadsgracht van Zwolle met vier woonlagen!

Dit imposante herenhuis biedt een onovertroffen combinatie van luxe, comfort en karakter, gelegen op een unieke locatie aan de sfeervolle stadsgracht. Binnen enkele minuten wandelt u via de charmante Wilhelminasingel of het historische Kerkbrugje naar het bruisende hart van Zwolle, waar u kunt genieten van een divers aanbod aan exclusieve winkels, verfijnde restaurants en iconische bezienswaardigheden zoals de ‘Peperbus’ en Museum De Fundatie. Tegelijkertijd ervaart u hier de serene rust en ruimte die zeldzaam is in het centrum van de stad.

De recent vernieuwde Kop van Assendorp verhoogt de waarde van deze woning aanzienlijk. Dit gebied sluit naadloos aan op de historische singel en biedt een aantrekkelijker, groener straatbeeld met een focus op veiligheid. Deze ontwikkelingen zorgen voor een bijzonder aangename woonomgeving, met een verbeterde verbinding tussen de binnenstad en Assendorp en een extra vleugje charme.

U betreedt het herenhuis via een ruime en statige hal die toegang biedt tot het souterrain, de trap naar de eerste woonlaag, de meterkast en een modern afgewerkt toilet. Vanuit de hal komt u in de lichte en royale woonkamer en de indrukwekkende woonkeuken.

De luxe woonkamer aan de voorzijde biedt dankzij openslaande deuren naar het Franse balkon een panoramisch uitzicht over de stadsgracht. De hoge plafonds, strakke wanden en moderne gashaard dragen bij aan de elegante uitstraling, terwijl de visgraatvloer en zwarte staaldeuren een eigentijdse touch geven. De royale woonkeuken aan de achterzijde vormt een echt pronkstuk, met een marmeren spoeleiland en hoogwaardige inbouwapparatuur zoals een Quooker, stoomoven en een wijnklimaatkast. Openslaande deuren leiden naar de fraai aangelegde tuin, waar u in alle rust kunt genieten van de buitenlucht. De begane grond is uitgerust met vloerverwarming en OCCHIO-verlichting, gekoppeld aan een domoticasysteem.

Via de hal bereikt u het souterrain, een praktische ruimte die volop mogelijkheden biedt. Door de ramen met daglicht is deze ruimte zeer geschikt als bijvoorbeeld een thuisbioscoop, kantoor of speelkamer.

Op de eerste woonlaag bevinden zich drie riante slaapkamers, een luxe badkamer en een separaat toilet. De master bedroom aan de voorzijde heeft een sfeervolle erker met openslaande deuren naar een Frans balkon en biedt een prachtig uitzicht op de stadsgracht. Aan de achterzijde bevinden zich twee ruime slaapkamers, waarvan één is omgetoverd tot een op maat gemaakte kledingkamer. De moderne badkamer ademt rust en luxe, met een vrijstaand ligbad, inloopdouche en een dubbel wastafelmeubel met verfijnde zwarte accenten. De combinatie van Hongaarse punt-tegels en grijze vloertegels versterkt de stijlvolle uitstraling. Ook deze woonlaag is voorzien van vloerverwarming. Daarnaast kunnen alle vertrekken hier afzonderlijk worden verwarmd.

De tweede woonlaag, uitgerust met een dakkapel, dakraam en airconditioning, is een multifunctionele ruimte die momenteel dienstdoet als slaapkamer, maar ook ideaal is als hobbyruimte, atelier of kantoor. Hier vindt u tevens de wasruimte en de cv-installatie.

De op het zuidoosten gelegen tuin is met zorg aangelegd en biedt een heerlijke plek om te ontspannen, compleet met een gezellige zithoek onder de overkapping en een kachel voor de koelere avonden. De praktische berging en de achterom maken de tuin compleet. Aan de achterzijde van de woning bevinden zich twee eigen parkeerplaatsen, een waardevolle luxe op deze centrale locatie.

Bijzonderheden:
– Statig herenhuis, gebouwd in 2019;
– gelegen aan de stadsgracht van Zwolle;
– vier woonlagen met ruime indeling;
– twee eigen parkeerplaatsen aan de achterzijde;
– fraai aangelegde tuin op het zuidoosten met overkapping;
– energielabel A+;
– voorzien van (7) zonnepanelen, airconditioning en vloerverwarming.

  • Status
    Beschikbaar
  • Koopprijs
    1.595.000
  • Type
    Geschakelde woning
  • Soort
    Herenhuis
  • Soort Bouw
    Bestaande bouw
  • Inhoud
    827 m3
  • Aantal kamers
    5
  • Aantal slaapkamers
    4
  • Energieklasse
    A+
  • Woonoppervlakte
    221 m2
  • Inhoud
    827 m3
  • Perceeloppervlakte
    157 m2
  • Soorten verwarming
    CV ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Gashaard
  • Tuintypen
    Achtertuin, Voortuin
  • Koopconditie
    k.k.
  • Aanvaarding
    In overleg

Plattegronden