Zwolle – Groot Wezenland 16

€ 935.000 k.k.

Woonoppervlakte
177 m2
Aantal kamers
8
Bouwjaar
1890
Perceeloppervlakte
223 m2

Vorstelijk wonen in hartje Zwolle!

Aan de rand van Assendorp en de Zwolse stadsgracht treft u deze meer dan bijzondere woning. Een herenhuis dat in de afgelopen jaren volledig is gerenoveerd tot een royale eengezinswoning waar stijl en sfeer de boventoon voeren. Aan de voorzijde van de woning zal de straat een transformatie doormaken, de straat zal veiliger, groener en aantrekkelijker gemaakt worden door het versmallen van de rijbanen, toevoegen van groenstroken en bredere trottoirs. Een indruk van de sfeer die hier zal ontstaan kunt u al opdoen ‘om de hoek’ aan de Stationsweg.

De woning is gelegen op loopafstand van vele voorzieningen. In een wandeling van 5 minuten staat u onder de Sassenpoort in het centrum, bereikt u de veelzijdige Assendorperstraat en wandelt u in de kloostertuin van het Dominicanenklooster.

De woning is door de huidige bewoners in 2019 aangekocht, de transformatie die de woning sindsdien heeft doorgemaakt is ronduit waanzinnig!
De klassieke indeling van de woning is gedeeltelijk behouden, zo leidt de lange hal met rijke Italiaanse marmerlambrisering naar de verschillende woonvertrekken op de begane grond. Aan de voorzijde van de woning bevinden zich twee kamers, aan de ene zijde een zitkamer met kastenwand. Een fijne ruimte die ook perfect dienst zou kunnen doen als kantoor aan huis, werk- of speelkamer!
Aan de andere zijde is de woonkamer met aangrenzend de eetkamer gesitueerd. Naast de indeling zijn veel karakteristieke elementen behouden waaronder plafondlijsten, erkers met luiken, de schouw en in de woonkamer is zelfs de oorspronkelijk muur zichtbaar, deze authentieke elementen vormen contrasterende stijlelementen met het moderne interieur.
De eetkamer leidt naar de riante keuken, een open ruimte met veel lichtinval. Ook vanuit de hal is de keuken bereikbaar, en tevens af te sluiten van de eetkamer. De opstelling is speels en markant dankzij het gebruik van verschillende materialen, kleuren en structuren. Diverse inbouwapparatuur is in het ontwerp verwerkt waarbij gelet is op bijzondere details, zo zijn de gaspitten direct verwerkt in het kookeiland en is de afzuigkap niet als dusdanig herkenbaar!
De bijkeuken is vanuit de keuken bereikbaar, hier bevindt zich de stookruimte en aansluiting voor de wasmachine tevens is er toegang tot de kelder en tuin.

Op de eerste etage bevinden zich drie slaapkamers en een badkamer. De slaapkamers zijn van verschillende afmetingen met in iedere kamer minstens één bijzonder element zoals glas-in-lood ramen, de originele schouw, paneeldeuren met daarachter vaste kasten, rijke plafondlijsten, in iedere kamer kunt u iets moois ontdekken!
De badkamer is sfeervol, modern en chique, ook hier vormen de verschillende materialen, structuren en kleuren een prachtig geheel waar de authentieke glas-in-lood ramen een knipoog naar het bouwjaar zijn. De douche is ruim evenals het ligbad, de dag hier beginnen of afsluiten is voor iedereen een cadeau!

De tweede verdieping biedt nog eens twee slaapkamers, en een badkamer. De ligging direct onder de nok wordt dankzij de zwarte balken geaccentueerd, twee prachtige ruimtes die knus aandoen! De tussengelegen (tweede) badkamer is optimaal benut, een inloopdouche, hangtoilet en wastafelmeubel, de details zijn tot in het oneindige doorgevoerd!
De enige manier waarop u de woning misschien nog wil verlaten is via de prachtige tuin. De openslaande deuren leiden u vanuit de keuken naar de fraai aangelegde tuin. Deze is divers aangelegd met een verhoogd terras, borders, vijver en schaduwrijke plekken. Het oude schuurtje is omgebouwd tot buitenkeuken, onder de overkapping kunt u heerlijk beschut genieten van deze meer dan waanzinnige woning!

  • Status
    Verkocht
  • Koopprijs
    935.000
  • Type
    Tussenwoning
  • Soort
    Herenhuis
  • Soort Bouw
    Bestaande bouw
  • Inhoud
    700 m3
  • Aantal kamers
    8
  • Aantal slaapkamers
    5
  • Energieklasse
    B
  • Woonoppervlakte
    177 m2
  • Inhoud
    700 m3
  • Perceeloppervlakte
    223 m2
  • Soorten verwarming
    CV ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
  • Tuintypen
    Achtertuin
  • Koopconditie
    k.k.
  • Aanvaarding
    In overleg